Black jack – 4 myter om spelet

Om de andra spelarna kring bordet är dåliga på blackjack minskar chanserna att vinna.

Denna myt kan delvis stämma men det har inget med spelet att göra. Vinstchanserna påverkas inte av dåliga spelare kring bordet. Matematiskt sätt är vinstchanserna precis samma som med bra spelare kring bordet. Det kan dock vara frustrerande att se hur andra spelare gör bort sig och förlorar pengar när de egentligen kunde vunnit om de bara visste hur de skulle spela. Detta kan påverka både humör och koncentration, och om spelaren inte kan stänga av denna frustration kan ett bord med dåliga spelare minska vinstchansen på grund av tappat fokus. Men som sagt så har det ingenting med vinstchanserna i själva spelet att göra.

Sitt aldrig som sista spelare vid bordet.

Att sitta på den sista stolen minskar spelarens vinstchanser. Visserligen kan det vara så att som sista spelare kan man bli lite av det svarta fåret i en omgång, men att det skulle innebära en nackdel i vinstchanser genom att vara sista spelaren för given har ingenting med vinstchanser att göra. Det är helt enkelt inte sant.

Det är olagligt att räkna kort.

Det här är förmodligen den vanligaste myten när det kommer till blackjack. Eftersom korträkning, utförd rätt, faktiskt kan minska casinots chans att vinna och öka spelarens chans att vinna så är det många som hävdar att det är olagligt. Det är inte olagligt att räkna kort så ett hett tips kan vara att kolla in korträkning och sedan behärska det. Det är enkelt att lära sig att räkna kort men att behärska det är en helt annan sak. Blackjack är dessutom det spel där korträkning är effektivt.


Man skall alltid välja att ta försäkring

Många påstår att om spelaren sitter med blackjack eller med 20 så skall man alltid välja att ta försäkring. Kortmässigt och stressmässigt kanske det kan vara skönt att ta försäkringen, och bara ordet försäkring känns betryggande. Problemet kommer till vinstutbetalning. När spelaren tar en försäkring minskar vinstutbetalningen drastiskt. Så det kanske är en fördel spelmässigt men inte vinstmässigt. Varför ge bort en del av vinsten?