Blackjack strategier

Hur ska du spela blackjack för att bli framgångsrik? Det finns faktiskt strategier som kan hjälpa dig på traven mot att bli en framgångsrik blackjackspelare. I blackjack finns det inte samma psykologiska aspekter som i till exempel Texas Hold’em. Det gör att det är oerhört viktigt att faktiskt veta hur man ska agera i en specifik situation. Om du inte har koll kan du räkna med att dealern kommer spela av dig pengarna. För att du ska ha en rimlig chans bör du definitivt skaffa dig god koll. Då kan du imponera på nätcasinot såväl som med polarna på krogen.

Se till att oddsen är schyssta

Det finns olika typer av blackjack. I vissa fall har dealern en större fördel än i andra. I Sverige är standardregelverket väldigt generöst mot spelaren. Spelar du utomlands kan det dock vara bra att du kollar upp att reglerna faktiskt är schyssta mot dig som spelare. Alla vill ju ha en schysst chans att faktiskt gå med plus. På bordet ska det tydligt stå vilka regler som gäller.

Det finns främst två olika varianter av svenska blackjackspel. Detta har att göra med hur dealern måste bete sig i ett särskilt sammanhang. Den ena är att dealern måste stanna när den får 17 eller över. Den andra varianten innebär att dealern istället måste dra kort om den hamnar på soft 17.

”Dealer must stand on 17”-varianten är den bästa för dig som spelare. Den ger dig störst vinstchans även om skillnaden inte är så stor.

Några klassiska grunder

Ett klassiskt tips som man inte kan nämna för många gånger är att det är en fördel om du aldrig väljer att splitta när du fått en femma eller tia. På samma sätt är det en fördel om du väljer att splitta när du får en åtta eller ett ess.

Det är mer sällan du lyckas hamna närmre 21 utan att bli tjock när du drar ett till kort när du står på hard17. I det här läget ska du inte kolla på vad dealern har, det spelar ingen roll. Ha som grundregel att alltid stanna på hard 17, det kommer du tjäna på i längden. Det säger sig självt att du inte heller ska välja ett till kort när du har mer än 17. Att välja ett till kort när du har 19 är att spela rysk roulette i blackjack. Där du fyllt alla kamrar utom en med kulor.

I övrigt tjänar du på att fortsätta leta efter strategier och hela tiden försöka förbättra ditt spel.

Sätt upp egna blackjackregler – och följ dessa

Hasardspel är väldigt spännande och det är såklart det som är största charmen med dessa. Spänningen kan dock också locka fram irrationella beslut som inte ligger till din fördel. Det viktigaste är att du lär dig hur spelet fungerar, bestämmer hur du ska agera i en särskild situation och sedan följer detta. Var försiktig med att chansa för att du får en känsla. Blackjack är ett matematiskt spel och genom att följa din strategi kommer du ha bättre möjligheter att faktiskt lämna bordet på plus.